il·lusrtració Pere Cabaret

Catàlegs monogràfics

Aquí podeu consultar els catàlegs editats. A partir de l’any 1999 estan disponibles en format PDF, i els més antics, des de l'any 1992 fins al 1998, hi són en format paper, haureu de contactar amb el ClijCAT per tal d'accedir-hi.

2019. AIGUA

Portada
Format PDF

L’aigua és vida i font de múltiples possibilitats. En aquesta exposició s’explora aquests recurs des de diferents punts de vista i a partir d’una selecció de llibres per a totes les edats. Submergiu-vos-hi, navegueu entre les seves històries, deixeu-vos esquitxar per cadascun dels títols, remulleu-vos-hi, jugueu-la, relaxeu-vos, viatgeu... i gaudiu-la!


2018. L'Aparador de les Meravelles

Portada
Format PDF
Vuit dels grans temes o gèneres en què es classifica la literatura: amor, por, humor... I de cadascun presentem alguns dels millors llibres, aquells que defineixen millor el gènere on se'ls ha ubicat per tal que qualsevol lector que en triï algun li sigui fàcil i plaent endinsar-se en cada gènere, i tingui l'ajut dels millors companys de viatge.

2017. Visca la revolució!

Portada
Format PDF
Un seguit de llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se. Hi trobareu revolucions minúscules i íntimes, però també algunes de majúscules i col·lectives. Totes trenquen una llança a favor dels canvis i de les millores de tot allò que ens envolta.

2016. S'ha escrit un crim

Portada
Format PDF
Una selecció bibliogràfica en la que, sota el símbol d'una lupa o bé d'una pistola, tothom qui s'hi apropa troba tot d'històries on es plantegen casos misteriosos, es coneixen detectius de tota mena, o bé es descobreixen els culpables o els innocents de cada cas.
Diuen que, quan S'ESCRIU UN CRIM, no sempre s'arriba a resoldre tot i a vegades hi ha algun fil que s'escapa...

2015. Abracadabra pota de cabra

Portada
Format PDF
Una selecció de llibres, agrupats i presentats per temàtiques i centres d’interès, que parlen de la màgia, dels mags, dels bruixots i de les coses que els envolten.

2014. «Pessigolles»

Portada
Format PDF
Quan algú anomena la paraula PESSIGOLLES provoca més d’un somriure entre la gent que l’escolta.
Però aquest mot no només està relacionat amb el somriure i amb el riure. També amb la tendresa, la timidesa... i fins i tot amb la tristesa.
Com que la paraula PESSIGOLLES engloba una bona colla de sensacions al seu interior i es pot escampar per diverses parts del cos –des del cor fins a les orelles, passant per la panxa o les plantes del peu–, l’hem escollit com a títol d’una exposició que vol mostrar, en forma de catàleg, les emocions i els sentiments més comuns entre les persones: alegria, por, ràbia, neguit... i la manera com es reflecteixen en un seguit de contes i novel·les per a infants i joves.
Estem segurs que tan sols amb el títol de PESSIGOLLES ja provocarem alguna emoció.
Però encara estem més segurs que amb els llibres que hem escollit desvetllarem el vostre interès i un munt d’emocions i sentiments.

2013. «de cap a l'aventura»

Portada
Format PDF
Us convidem a llançar-vos de cap a l'aventura.
—Què? Com? Quan? Sí. A llegir una història d'aventures, que és, de ben segur, el gènere literari més popular de la història. De Robinson Crusoe fins a Harry Potter, tot passant per Pippi Langstrum o Massagran, el seu objectiu ha estat sempre distreure i emocionar els lectors.
—Que us provoca una mica de por?
—Que us fa mandra deixar el sofà de casa per uns dies? —Que un cop allà, què carai hi fem?
—Que ja us està bé ser com sou, i no voleu canviar per res del món? Atreviu-vos! En l'aventura, res no és habitual ni els ingredients són sempre els mateixos. L'aventura és un enorme calaix de sastre on tot és possible. Au, som-hi... de cap a l'aventura! I com deia Ben Kenobi a La guerra de les galàxies:
—Que la força ens acompanyi!

2012. «Mira que són bèsties!»

Portada
Format PDF
Els animals, des de sempre, s’han passejat còmodament, com a casa, pels paratges de la literatura infantil i juvenil i intentar de fer-ne una classificació −així com de les persones!− no deixa de ser una animalada: els que no toquen de peus a terra? Els domèstics? Els que fan por? Els que fan fàstic? Els que viuen en llibertat? Els fantàstics? Els extingits? Els mandrosos? Els peluts? Els pesats?...

2011. La nit

Portada
Format PDF
Al llarg de la història, la nit, amb tot allò de fantàstic que ensenya i amb tot allò de misteriós que amaga, ha desfermat la curiositat i la imaginació de les persones, especialment les dels escriptors. Hi ha una innombrable literatura al voltant seu, sobretot adreçada als infants, i aquest és l’estel que guia aquesta exposició.
Posem al vostre abast una constel·lació de llibres per a infants i joves sobre la nit, que poden servir per somiar encara una mica més, o bé per desvelar-ne alguns dels misteris i algunes de les meravelles.
Bona nit!

2010. TERRITORIS FANTÀSTICS DE LA LIJ

Portada
Format PDF
El catàleg aplega una selecció de llibres infantils i juvenils centrats en aquella literatura que ha fet de la fantasia el seu ingredient bàsic. I en concret, fixa l’atenció en aquells contes, còmics i novel·les on l’autor juga amb dos mons paral·lels, un de real i un de fantàstic, i crea un lloc de pas, o bé, un mitjà de transport per comunicar-los ambdós.

2009. DE L’ABC A L’SMS

Portada
Format PDF
El catàleg presenta un recorregut a través de la literatura infantil i juvenil per tot el procés d’aprenentatge de l’escriptura -- i és clar, de la lectura--, i de com aquesta forma part de les nostres vides. Comença amb d’imatgiaris i abecedaris, de llibres on l’escriptura es converteix en un joc boig que ens fa riure o somniar, de contes que ens demostren com n’és d’important aprendre a escriure: per treballar, per estudiar, o per enamorar-se. I acaba presentant una selecció de les millors novel·les juvenils de cartes, diaris, mails o xats.

2008. A pencar!

Portada
Format PDF
El catàleg recull una selecció de llibres que acaren el tema del món laboral des d’un angle més realista que fantàstic o, en tot cas, per llibres que, tot i pertànyer a un gènere tan fantàstic com ho puguin ser les novel·les juvenils o les rondalles populars, exposen els ets i uts d’una feina d’una manera versemblant. També s’han citat aquells llibres de caire documental o guies i, sempre que ha estat possible, s’han citat oficis o feines vigents encara avui dia, tot i que el relat transcorregués en un passat no gaire allunyat del present.

2007. T’estimo... o no.

Portada
Format PDF
L’afecte i l’amor constitueixen un dels grans temes de la literatura universal, i la bibliografia presenta la temàtica concreta de l’afecte i les seves manifestacions sentimentals, emotives, i mostra les infinites màscares sota les quals aquest tema universal es presenta als infants i joves.

2006. Corremón

Portada
Format PDF
Viatjar és un anhel que tenen moltes persones. Especialment per a infants i joves, el viatge equival a una aventura. Tanmateix hi ha moltes menes de viatges i, conseqüentment, moltes menes de llibres que en parlen. Tal com ho recull el catàleg, el viatge equival a un trencament envers tot allò que forma part de la vida i l’entorn quotidià. El viatge, com glossa el títol, equival a la possibilitat que ens ofereix la lectura per conèixer el món des de casa i les diferents maneres de viure que hi ha a més de la nostra.

2005. Per sucar-hi pa

Portada
Format PDF
Bibliografia que recull una mostra representativa del paper que juguen les coses del menjar dins la literatura infantil i juvenil. Amb aquest objectiu s’ha efectuat una recerca sobre els diferents aspectes amb què es pot presentar el fet de cuinar i de menjar. Si per una banda no hi poden faltar els receptaris, per una altra també hi ha inclosos els llibres que permeten conèixer millor els aliments que es porten a taula. I, a més, totes aquelles menes de «taules» i de «menges» que estimulen la creació literària, més enllà del que serien els abans esmentats llibres de coneixements o de divulgació.

2004. Abracadabra pota de cabra

Portada
Una selecció de llibres, agrupats i presentats per temàtiques i centres d’interès, que parlen de la màgia, dels mags, dels bruixots i de les coses que els envolten.

2003. Lletra i Música

Portada
Format PDF
El catàleg posa en relleu una tipologia variada de llibres infantils o juvenils, de creació o de coneixements, on la música té un paper rellevant, i proposa fer arribar al públic determinats coneixements sobre la música, diferents maneres estilístiques, narratives o gràfiques de presentar-la, diferents vessants narratius des d’on enfocar-la.

2002 Ara fa temps

Portada
Format PDF
Repertori bibliogràfic d’obres de tema històric, agrupades per etapes de la història dels Països Catalans i universal. S'inclou en primer lloc una referència als llibres de narrativa històrica centrats en l’àmbit dels Països Catalans i, a continuació, bibliografia de llibres de coneixements i d’obres que, per les seves característiques, ens fan present aquesta mateixa època històrica arreu del món.

2001 Mira i Valora

Portada
Format PDF
Què hi ha en un llibre: Catàleg que mostra alguns dels elements que cal tenir en compte a l’hora d’apreciar un llibre, des de la portada fins al format, perquè de la suma de tots ells en surt allò que se’n diu un bon llibre, un objecte cultural d’edició acurada on s’apleguen els esforços de tots els professionals que hi intervenen i que ens faran més grata o funcional la seva lectura.

2000 L’il·lustrador mira i ensenya

Portada
Format PDF
Una selecció de llibres il·lustrats, contes, històries, narracions, etc., en què la il·lustració mostra: espais geogràfics, punts geogràfics i micro espais. I una selecció d’obres literàries en les quals el paisatge té significat per al desenvolupament de l’aventura.

1999 Les perles de la il·lustració

Portada
Format PDF
Elecció de llibres il·lustrats. Durant la infantesa l’àlbum d’imatges hauria d’acompanyar la lectura dels nens i les nenes per oferir-los materials narratius cada cop més complexos, amb l’objectiu d’ajudar-los a consolidar la seva competència narrativa.

1999 Pouem poemes

Portada
Format PDF
Una selecció de llibres i enregistraments sonors sota els epígrafs: La Poesia... és joc; La Poesia... és música; La Poesia... és conte; La Poesia... és màgia; De la Poesia... se’n parla!, com a mostra de la literatura poètica catalana que podem posar, ara per ara, a l’abast dels infants.

1998 Tant a tants

Llibres que propugnen la igualtat de sexes. Les noies i els nois en igualtat de forces; en les mateixes condicions.

1997 Ui, quina por!

Una selecció de contes populars que poden provocar por i de contes, històries, narracions, etc., propis de la literatura de terror.

1996 Fer i desfer

l'equilibri imprescindible. Llibres en relació amb el coneixement del medi: La descoberta del món, la destrucció del patrimoni cultural de la humanitat, el desgast de les riqueses naturals, l’ús i abús dels descobriments científics...

1995 De quan les bèsties parlaven

na selecció bibliogràfica que recull la pervivència de les faules en la literatura per a infants i joves, no tant dels seus aspectes morals com de la relació que s’estableix entre humans i animals.

1994 Amics, parents i coneguts

Llibres que ens apropen a les circumstàncies que envolten els nois i noies de països llunyans o pròxims, a la dificultat d’agermanar cultures i creences, però que ens permeten conèixer gent noble i generosa a la qual podem anomenar amics.

1993 Castells, fantasmes i altres horrors

Una selecció de contes populars, narracions breus i novel·les sobre el món del terror, però també algun text que el desmitifica.

1992 Visca la diferència!

Llibres sobre la diversitat de cultures, de races, de rols culturals o de configuració física i mental.

CONSELL CATALÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
Mallorca 272 1ª, 08037 BARCELONA
93 487 45 25
clijcat@clijcat.cat

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris
shit-porn.netjavscat.netjavscatting.com