il·lusrtració Toni

Exposicions

El ClijCAT ha concebut, dissenyat i realitzat exposicions que aborden temes diversos des del punt de vista de la literatura infantil i juvenil.
Les entitats, biblioteques i centres docents dels Països Catalans interessades a oferir aquestes exposicions poden sol·licitar-les al ClijCAT, que els les cedirà temporalment i per un import molt raonable. Per demanar-la, adreceu-vos a la secretària tècnica del ClijCAT, Marta Roig: clijcat@clijcat.cat

«AIGUA»L’aigua és vida i font de múltiples possibilitats. En aquesta exposició s’explora aquests recurs des de diferents punts de vista i a partir d’una selecció de llibres per a totes les edats. Submergiu-vos-hi, navegueu entre les seves històries, deixeu-vos esquitxar per cadascun dels títols, remulleu-vos-hi, jugueu-la, relaxeu-vos, viatgeu... i gaudiu-la!
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf

«L'APARADOR DE LES MERAVELLES»Vuit dels grans temes o gèneres en què es classifica la literatura: amor, por, humor... I de cadascun presentem alguns dels millors llibres, aquells que defineixen millor el gènere on se'ls ha ubicat per tal que qualsevol lector que en triï algun li sigui fàcil i plaent endinsar-se en cada gènere, i tingui l'ajut dels millors companys de viatge.
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf

«VISCA LA REVOLUCIÓ!»Un seguit de llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se. Hi trobareu revolucions minúscules i íntimes, però també algunes de majúscules i col·lectives. Totes trenquen una llança a favor dels canvis i de les millores de tot allò que ens envolta.
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf

«S'HA ESCRIT UN CRIM»


corremón
Una exposició en la que, sota el símbol d'una lupa o bé d'una pistola, tothom qui s'hi apropa troba tot d'històries on es plantegen casos misteriosos, es coneixen detectius de tota mena, o bé es descobreixen els culpables o els innocents de cada cas.
Diuen que, quan S'ESCRIU UN CRIM, no sempre s'arriba a resoldre tot i a vegades hi ha algun fil que s'escapa...
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf

«ABRACADABRA POTA DE CABRA!»


corremón
Una exposició que presenta una selecció de llibres, agrupats i presentats per temàtiques i centres d’interès, que parlen de la màgia, dels mags, dels bruixots i de les coses que els envolten.
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf

«PESSIGOLLES. Catàleg d’emocions i sentiments»


corremón
Una exposició que vol mostrar, en forma de catàleg, les emocions i els sentiments més comuns entre les persones: alegria, por, ràbia, neguit... i la manera com es reflecteixen en un seguit de contes i novel·les per a infants i joves.
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf

De cap a l’aventura


corremón
"Atreviu-vos-hi! Us convidem a llançar-vos de cap a l'aventura, on res no és habitual ni els ingredients són sempre els mateixos. L'aventura és un enorme calaix de sastre on tot és possible".
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf

Mira que són bèsties!


corremón
Els animals, des de sempre, s’han passejat còmodament, com a casa, pels paratges de la literatura infantil i juvenil i intentar de fer-ne una classificació −així com de les persones!− no deixa de ser una animalada: els que no toquen de peus a terra? Els domèstics? Els que fan por? Els que fan fàstic? Els que viuen en llibertat? Els fantàstics? Els extingits? Els mandrosos? Els peluts? Els pesats?...
La mostra aplega un centenar de llibres de literatura infantil i juvenil i nou banderoles (roll-up) que parlen d'històries d'animals --al pas, al trot o al galop--, segons convingui. I d’una cosa n'estem ben segurs: al final d’aquest camí haureu viscut una aventura bestial!
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf

La Nit


corremón
Al llarg de la història, la nit, amb tot allò de fantàstic que ensenya i amb tot allò de misteriós que amaga, ha desfermat la curiositat i la imaginació de les persones, especialment les dels escriptors. Hi ha una innombrable literatura al voltant seu, sobretot adreçada als infants, i aquest és l’estel que guia aquesta exposició.
Posem al vostre abast una constel·lació de llibres per a infants i joves sobre la nit, que poden servir per somiar encara una mica més, o bé per desvelar-ne alguns dels misteris i algunes de les meravelles.
Bona nit!

La mostra està integrada per nou banderoles i un centenar de llibres.
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf
Catàleg La Nit en pdf

A pencar!. El món del treball en els llibres infantils i juvenils


corremón
El món del treball és molt important. Potser hi ha nois i noies desitjant entrar-hi i no saben com, ni quin ofici triar. Cap problema! Hi ha un munt de llibres on buscar informació o idees...
L’exposició consta de 9 banderoles i un centenar de llibres sota les classificacions següents:
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf

«DE L’ABC A L’SMS» La comunicació escrita en els llibres per a infants i joves


corremón
Des dels inicis de la història els éssers vius s’han comunicat amb signes, ja siguin aquests auditius, olfactius, gustatius, gestuals, visuals...
Ara bé, amb l’aparició de l’escriptura, la humanitat va trobar la manera de comunicar-se més enllà de l’espai i del temps i la comunicació directa va donar pas a una comunicació en diferit: autor i lector podien estar separats per anys i per quilòmetres.
L’exposició «DE L’ABC A L’SMS» parla tot això i més. Vol ser un recorregut a través de la literatura infantil i juvenil per tot el procés d’aprenentatge de l’escriptura --i és clar, de la lectura--, i de com aquesta forma part de les nostres vides
Fitxa tècnica i full de sol·licitut en pdf

CONSELL CATALÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
Mallorca 272 1ª, 08037 BARCELONA
93 487 45 25
clijcat@clijcat.cat

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris
shit-porn.netjavscat.netjavscatting.com