il·lusrtració prova

35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

Mollerussa, de l'1 al 14 d'abril de 2019
L'Amistat

(Plaça 1 d'Octubre)Ja ha arribat el 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, la gran festa del llibre que, des de fa disset anys, celebrem a Mollerussa. «La trenta-cinquena edició, ja?», preguntem amb il·lusió, admiració, gairebé amb respecte, com dient... hem arribat fins aquí, com ho hem fet?

Doncs amb la feina incansable de moltíssima gent. Des del moment de la seva creació fins avui moltíssimes persones hi han posat esforç, ganes, il·lusió, idees, treball i moltes paraules més que podríem afegir. No sé si som capaços d'imaginar el munt de llibres que hi han estat presents perquè els nostres infants i joves en gaudeixin.

Quants autors i autores, bibliotecaris i bibliotecàries, mestres i moltíssimes persones implicades en el foment de la lectura han passat per aquí... I, sobretot, quants infants i joves!

Com sabeu, cada any el saló fa una exposició monogràfica. Aquest any és sobre l'aigua, i, com sempre, parlarem del tema des dels molts punts de vista que la literatura l'ha tractat: aigua per beure, nedar, jugar, pintar, regar, cuinar, relaxar-se, admirar, viatjar... Aigua: vida i també mort, quan en falta, o en el drama dels refugiats al Mediterrani.

Llibres de tota mena ens en parlaran, des de la poesia a la narrativa, passant pels àlbums il·lustrats per als més petits i els més grans.

Un cop més, ens donarà la benvinguda un mural preciós que, enguany, ens submergirà al mar. Ho farà gràcies a la feina meravellosa de moltes mans, i és que aquest és un mural especial, un mural que ha inclòs a pinzellades persones amb discapacitats i síndrome de Down.

I, com sempre, moltíssimes activitats: tallers, actuacions, marató de lectura en veu alta, exposicions, visites dels autors i autores perquè infants i joves els puguin conèixer de primera mà i puguin debatre amb qui els ha fet passar tantes bones estones. Professionals de l'educació i de les biblioteques es trobaran per formar-se i intercanviar experiències. I llibres, molts llibres, per triar i remenar amb totes les novetats editorials de l'any, que també hi seran presents... més de cinc mil títols.

Cuidem aquest saló, no deixem que ens guanyi la rutina, estimem-lo, donem-lo a conèixer, encomanem amb més passió que mai l'amor per la lectura als nostres infants i joves. No us quedeu a les portes d'aquest gran esdeveniment, veniu a veure'l, veniu a gaudir, veniu a llegir. Els llibres són per a tothom.

La lectura, com l'aigua, és VIDA!


Anna Maria Macià
Presidenta del ClijCAT. Consell Català del Llibre Infantil i JuvenilDescarregar pdf

HORARI: De dilluns a divendres: de 9 a 13 i de 15 a 20 h.

Dissabtes i diumenges: d'11 a 14 i de 16 a 20 h.


Organitzen: ClijCAT i Ajuntament de Mollerussa.


Col·laboren: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, OEPLI i Diputació de Lleida


Altres col·laboradors: Centre de Recursos Pedagògics del Pla d'Urgell.


CONSELL CATALÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
Mallorca 272 1ª, 08037 BARCELONA
93 487 45 25
clijcat@clijcat.cat

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris
shit-porn.netjavscat.netjavscatting.com