Els Premis edició 2021/2022


Què són?

Una activitat de foment de la lectura que convida als infants de 9 a 12 anys i joves de 13 a 16 anys a esdevenir jurat d’uns premis de literatura infantil i juvenil.


Aquests són els únics premis d’aquesta naturalesa casa nostra, compten amb el jurat de joves lectors més nombrós de l’Estat (gairebé 11.000) i estan convocats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.


Quins objectius persegueixen?


A qui s’adrecen?

El premi Atrapallibres s’adreça a infants de 9 a 12 anys, dividits en les tres categories següents:


El premi Protagonista Jove s’adreça a adolescents de 13 a 16 anys, dividits en dues categories:


Encara que s’estableixin unes categories sobre la base d’unes edats concretes es permet escollir la categoria o les categories en les quals es vol participar tenint en compte el nivell lector o l’interès que suscitin les lectures finalistes, encara que no siguin les que pertocarien per franja d’edat.


En el cas de l’Atrapallibres la participació dels infants es vehicula sempre a través d’una entitat que és qui s’inscriu i s’encarrega de difondre i organitzar l’activitat.


Les entitats que es poden inscriure poden ser de naturalesa diversa: centres educatius, una AFA, biblioteques, llibreries, casals d’infants i joves, centres cívics o culturals, centres oberts...
 
En el cas del Protagonista Jove a més a més de la inscripció per a entitats enguany, i per primera vegada, s’oferirà als joves l’oportunitat d’inscriure’s directament i de forma individual. (Aquesta opció anirà acompanyada d’una campanya específica i s’habilitarà a principis del curs 2020/2021).


Què us proposem?

Que els centres educatius, les biblioteques, les llibreries i espais d’atenció a la infància i l’adolescència s’inscriguin i animin als infants i joves a formar part del jurat.


Els infants i joves, amb la mediació dels seus referents, tindran tot un curs per llegir les tres obres finalistes de la seva categoria i discutir-les amb el grup de companys i companyes del seu centre.


Al llarg d’aquest període podran també participar en accions de dinamització dels premis ideades per l’espai o centre des del qual participen o per la mateixa organització dels premis.


A principis de maig, un cop llegides les lectures i finalitzades les discussions, cada participant donarà una puntuació a cadascuna de les tres obres finalistes: tres punts a la que considerin millor, dos punts a la segona opció i un punt a la tercera.

 

CONSELL CATALÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
Mallorca 272 1ª, 08037 BARCELONA
93 487 45 25
clijcat@clijcat.cat

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris
shit-porn.netjavscat.netjavscatting.com